2021. november 24., szerda

VADONATÚJ! FÉLÁRON! Wancle Sous Vide szuvidáló termikus merülő keringető - Jelenlegi ára: 29 500 Ft

 
A licit tárgya: szuvidáló gép
 
Vadonatúj!!! eredeti dobozában, használati utasítással együtt adom!!!
Féláron!!! új ára 169. 99 Euro volt!!! Itt a linkje: KATT IDE!
Sváb rokonoktól kaptuk ajándékba karácsonyra. Sosem használtuk, a konyhaszekrény tetején porosodik. Inkább eladom. A szuvidálás lényege, hogy hosszú időn keresztül, alacsony hőmérsékleten hőkezeljük az ételt. Ezáltal az értékes tápanyagok, vitaminok, fehérjék, aminosavak stb... nem bomlanak le értéktelen, sőt néha káros anyagokká. A gépen 0. 1 Celsius fok pontosan be lehet állítani a kívánt hőmérsékletet, és a behatási időt. Saját szavaim helyett inkább egy percíz leírást közlök az eljárás lényegéről:
Szuvidálás:
Sokak azt hiszik, hogy lehetetlen házilag előállítani, azokat a tökéletesen omlós, szaftos húsokat, amiket a legjobb éttermekben szolgálnak fel. A szuvidgép volt a profi konyhák számára az elmúlt évtized legfontosabb fejlesztése, és most Ön is beszerezhet egyet saját konyhája számára megfizethető áron!
Hagyományos főzés alatt általában az általános légköri nyomáson való főzést értjük. Néhányan még talán a kuktát is szoktak használni, amelynek lényege, hogy a zárt edényben a keletkező gőz hatására megnő a nyomás, így a víz is később forr fel. A magasabb hőmérséklet főzés esetén egyenlő a gyorsabb és hatásosabb hús készítéssel, a technológiának a rágósabb húsokkal való munka során vesszük nagy hasznát. Viszont a kuktával való főzés során számolnunk kell a súlyos tápanyag vesztéssel.
Az alacsonyabb nyomás viszont alacsonyabb forrás pontot jelent, amit viszont a lazább szerkezetű, porhanyós húsok előállításának technikájában játszik nagy szerepet. A szuvidálás a sous-vide francia kifejezésből adódik, alacsony hőfokú főzést jelent. A lényege, hogy csökkentett nyomás alatt főzzük az ételt, legtöbb esetben húsokat és zöldségeket. A csökkentett nyomású főzés ezen technológiáját vákuum használatával érjük el. A szuvidálás lényege hogy az ételt egy zacskóba helyezzük, amiből kiszívjuk a benne lévő levegőt, ezután a zacskót lezárjuk, majd forráspont alatti vízben (60-80° C), állandó hőmérsékleten végezzük a főzést.
Köztudott, hogy minél magasabb hőfokon készítjük az ételt, annál több értékes anyag bomlik le, és annál inkább több káros anyag is keletkezik. Nem hiába tartozik a sült krumpli az egyik legkárosabb ételek közé! Elsősorban ezért kapunk rendkívül finom és tápláló ételt a szuvidálási technológiájával, hisz alacsony hőfokon képesek vagyunk a tápláló és vitaminban, ásványi anyagokban gazdag ételek eredeti állapotát fenntartani. További fontos szempont, hogy az étel nem érintkezik magával a főzővízzel, így a tápanyagok nem tudnak kioldódni!
A vírusok és baktériumok magas hőmérsékleten pusztulnak el. Ez a határ 55 celsius fok, így ügyelnünk kell, hogy a szuvidálásnál lehetőleg ez alá ne menjünk. A minimum főzési idő a mennyiségtől is függ, de legalább 30 perc szükséges.
A szuvidáló gépek használata eddig legfőképpen az éttermek, ételgyártó cégek kiváltsága volt, viszont napjainkban mi is könnyen beszerezhetünk egyet néhány száz Euroért, ami igencsak busásan megtérül! A szuvidálással készített húsok sokkal szaftosabbak, zamatukat ezerszer jobban megőrzik, mint a hagyományos módszerrel készített társaik. A szuvidált húsból szinte kiesik a csont a csodálatosan omlós állag miatt. A szuvidálással rengeteg fajta étel készíthető, mint például az ízletes kacsa és liba comb, de a híres pulled pork is ezzel az eljárással készül. Az így elkészült húsokból nem csak remek egytál ételek, de igazán kreatív szendvicsek és wrapok is készíthetőek. Az szuvidált ételek nemcsak aromájukban, de a tápanyag, vitamin és ásványi anyag tartalmukban is kiemelkedőek! Egyszóval a válasz arra a kérdésre, hogy megéri-e szuvidálni: mindenképpen igen! Ha szeretné változatosabb, ízletesebb és egészségesebb étellel táplálni a családját, akkor szuvidálására fel!
Van sok más termékem is, például homokszűrőm, papírszűrőm, érdemes egy percet szentelni rájuk! Ide kattintva megtalálhatóak!
Feleségemmel közös felhasználó nevünk volt, több mint 100 adásvétellel, 100%-os pozitív értékeléssel, de egyéb okok miatt szétváltunk. A közös felhasználónév említését személyi jogok megsértése miatt megtiltotta : -) de már nincs is rá szükségem, van elég saját referenciám!
 

Jelenlegi ára: 29 500 Ft
Az aukció vége: 2021-11-24 18:55 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts